Pokémon Go.
Je hebt er vast al over gehoord op het nieuws, op de radio, via je kinderen, kleinkinderen, … Misschien ben je zelf ijverig op zoek naar Squirtle, Mewtwo of Charizard?
Het is een regelrechte hype met meer dan 21 miljoen gebruikers over de hele wereld! En het zorgt ervoor dat een heleboel honden een pak meer beweging krijgen dan ze gewend zijn.
Op naar nieuwe Pokémons!

Op naar meer Pokémon!

Ik kies jou!

Hoe komt dat?
Blijkbaar zijn wel wat mensen op zoek naar een reden om op jacht te kunnen gaan naar deze virtuele wezentjes. Het is ook wel een vreemd zicht als je plots de buurman voor de 6e keer die dag ziet rennen naar een hoek van de straat om daar even te staan turen naar het schermpje van zijn smartphone of tablet.
Wat is er een beter excuus dan “Ik ga even de hond uitlaten!
En dat is dan ook exact wat vele Pokémon Go spelers doen: ze nemen hun hond mee op elke zoektocht en wandelen zo meer met hun liefste huisdier op 1 week dan ze anders op een hele maand zouden doen.

Opgepast met de pootjes!

Natuurlijk vinden de meeste honden het leuk om zo vaak een wandeling te maken. Maar wat aandacht schenken aan de volgende zaken kan nooit kwaad.
  • Overdrijf niet: Als je hondje normaal 20 uur per dag ligt te snurken in een hoekje van de living, dan zijn plotsklaps wandelingen van 5 km, driemaal daags overdreven. Bouw het wat op!
  • Check de pootjes: Als je met je hond gaat wandelen op asfalt, dan kan dit, vooral op warme dagen, de voetzooltjes verbranden en uitdrogen. Als het te warm is voor jouw blote voeten, dan is het dat zeker voor je hond.
  • Check de vacht: Als je op jacht gaat naar Vulpix in een park en een short-cut neemt door wat struiken, kijk dan zeker na de wandeling na of je hond geen teek heeft. Nog beter: neem een goede tekentang mee!
  • Zorg voor water: Ga je een hele namiddag op speurtocht met je hond, neem dan een flesje water voor je hond mee.

    En af en toe een knabbel kan geen kwaad na kilometers Pokémon zoeken.

    En af en toe een knabbel kan geen kwaad na kilometers Pokémon zoeken.

De hond van de buren

Heb je zelf geen hond? En zoek je een goed excuus om op Pokémonjacht te gaan? Vraag aan je buren of je met hun hond mag gaan wandelen. Of spring eens binnen bij een erkend asiel: zij zoeken vaak hondenwandelaars.
Heb je nog vragen over speurtochten met je hond? Mail me!